Karhunkaatajan kennel
Karhunkaatajan kennel


Kennel.fi

Tältä sivulta voit lukea Karhunkaatajan kennelin tuoreimpia uutisia

Vuoden 2021 jahtiretkiä ja muitakin uutisia
Vuoden alku mennyt edelleen koronan kukistamissa odotellessa niin että kaukoretket on vielä vain haaveissa.
Odotellessa yritetään kuitenkin jalostaa pari yhdistelmää suurriistakoiria.
14.2.2021 Karhunkaatajan Fortuna astutettiin Hiukon Tarmolla. Tästä yhdistelmästä on odotettavissa varhaiskypsiä ja hyviä hirven käsittelijöitä, eikä se mahdotonta ole vaikka jälkeläiset karhuakin haukkuisi. Kennelin tavoista poiketen tähän yhdistelmään saattaa roiskahtaa vahingossa myös ulkomuotoa.

8.2.2021 Karhunkaatajan Gisella astutettiin Käpyahon Rikulla. Jos astutus onnistuu on ainakin odotettavissa koiria jotka tykkäävät hirven lisäksi monesta muustakin riistasta ;-)

Vuoden 2020 jahtiretkiä ja muitakin kennelin uutisia 
Vuosi meni jos nyt ei ihan hiljaiselossa, niin ainakin ulkomaan retket niin koirien kanssa kuin ilman koiriakin jäi alkutalven ainoaan Afrikan retkeen.
Gisellan jalkaa oli leikelty koko edellinen vuosi ja sen kuntoutus alkoi heti (vähien) lumien sulettua, pitkilläkin hihnalenkeillä pitkin lähimetsiä. Taitaa siitä vielä jalka tulla.

Syksy meni sitten kotimaan kamaralla (liiankin) nopeasti. 
Muutamia pitkäturpia kaatuili siellä täällä ja hirvikokeita kierrettiin, niistä tärkeimpinä jäi mieleen:
Arskan paikka Juniorimesteruuskisaan ja siellä 5. sija. Sama sija joka sitten tuli isojen koirienkin Etelän-lohkon kisassa, niin ja pm-kisojen 2. tila. Sen enempää ei ollut noilla korvilla saatavissa.
Inka kävi keräilemässä KVA-ainekset kasaan ja Gisellallekkin löytyi ihan kauden lopussa hirvi joka uskalsi valoisan päivänkin aikaan jäädä haukkua kuuntelemaan sen verran että edes se yksi ykkönen saatiin. 


Karhujahti
24.8.2020 Arskan ja Gisellan suurriista askareet
Aamu hämärässä Arska merkkaa liinatessa karhun jäljen sen verran selkeästi että en lähde edes sen pitemmälti liinaamaan. Linkku auki ja onnea.
Vauhti on suht reipasta, mennään pitkin ojanotkoa, pellon reunoja, metsätietä ja haukku päälle. Aikaa meni noin vartti ja matkaa R10,n mittariin 3,5km kun haukku pärähtää päälle ja jää aivan paikalleen. 
Passit hälytellään parin kilometrin päähän ja pannaan nalle nurin, selkeä suunnitelma. 
No, aina ei mene ihan niinkuin siellä kuuluisassa Strämsöössö. Lyhyesti, parin tunnin jälkeen lisäsin karkossa Gisellankin Arskan kaveriksi tien ylityksessä. Pari kilometriä ja äkkiä kiinteä haukku päälle, molemmilla haukkulaskuri näytti parhaillaan jopa 115, eli ääntä oli ainakin riittävästi. No sieltähän haukusta löytyikin ahmatti ja siinä vierähtikin rattoisasti liki kolme tuntia ennen kuin siskopuolet oli saatu kytkettyä ja nallen jälki saatu kaivettua uudelleen esille.... Ja tietysti jälki suuntautuikin naapurin puolelle joten kohti uusia pettymyksiä.
 

23.8.2020 Inkalle ja Tikrulle nalle Lieksasta.
Aamu ei ehtinyt edes valjeta muutaman kilometrin päässä Arskan edellisillan haukusta kun Humppa merkkaa nallen jäljet. Metsä on vielä pilkko pimeä ja vettä tulee taivaan täydeltä kun jäljille laskettu Inka kaiveli nallen haukkuun.
Päivän valjetessa nalle yritti karkossa tiepätkällä eksyttää nuoren neidin. Pikku liinaus Tikrun kanssa ja jälki taas ylös. Linkku auki ja onnea. Ei aikaakaan kun Tikrun tuttu haukku pärähti päälle. Passit ympärille ja odottelua. Vajaan kolmen tunnin kuluttua nalle erehtyi liikahtamaan puskasta passimiehen eteen ja eikun poterettikuvia ottamaan (jota nyt en meinaa saada tähän liitettyä )
22.8.2020 Arskan eka karhukosketus
Karhujahtikausi oli alkanut tosi kuivasti, ei edes koko kesän ikäistä jälkeä kolmeen aamuun Ilomantsissa. Sitten siirtyminen Lieksaan ja melkein samantien, illan jo pimentyessä tuli vinkki näkökarhusta. Kipi kapi paikalle ja samantien Arskan linkku auki. Muutama minuutti ja haukku pärähtää päälle 800 metrin päässä ja jahtiaikaa ennen pimeäntuloa jäljellä 23 minuuttia.
Passit ovat jo pari kilometriä haukun takana joten juoksulla vaan haukulle. Jos sattuu olemaan niin hölmö karhu että laskee juoksulla ihan viereen, niin oma vika ja jos ottaa karkon ja kimpoaa passiin niin kuumia piippuja vaan.
100 metriä matkaa haukkuun, hapottaa. 50 metriä ja hapottaa yhtälailla ja alkaa olla jo niin pimeää että aukealla näkisi ampua mutta sakeassa taimikossa ei puhettakaan, eikun vauhdilla kohti vaan. Viimein matkaa Arskaan 10 metriä kun pusikko rytisee ja nalle ryntää kohti passiketjua Arska perässään. R10,n valo on ainoa minkä pimenevässä metsässä erotan.
Tutka näyttää etäisyyttä 160 metriä kun haukku pärähtää uudelleen. P...kle, ei Taida Arskastakaan olla pimeässä haukkujaksi kiroillen mietin ja ajattelin että poika jäi haukkumaan hajuja todella sakeaan ryteikköön. Juoksen risukko paukkuen haukun perään ja huudan Arskalle kannustukseksi jotta kantti riittäisi mennä pimeässä nallen perään. Olen taas reilun kymmenen metrin päässä Arskasta kun haukku päättyy ja tutka näyttää taas matkan jatkuvan kohti passia.
Kohta kuulen Samin äänen radiosta: Nalle meni muutaman kymmenen metrin päästä vanhalla pellolla ja Arska heti perässä. Horsmikko oli vain niin pitkää että ei mitään mahdollisuutta ampua.
Huh, helpotus. Ei se Arska sittenkään arkaillut, nalle oli vaan niin rohkea että jäi haukkuun ryteikössä heti karkoituksen jälkeen uudelleen. Tuliskohan tuosta sittenkin jotain?
Samantien kello on jo niin paljon että lupa-aika päättyi. Kopitamme Arskan tutkan avulla seuraavasta tien ylityksestä kiinni emmekä edes yritä testata kiinnostaisko Arskaa yö vuoro. Sen verran on noita muitakin harmaita tuolla metsässä että parempi jatkaa aamulla.


Vuoden 2019 jahtiretkiä ja muitakin kennelin uutisia

Alla muutama kuva syksyn karhunkaadoista kennelin kasvateilta
Pikkutarinoita kuvien oheen tulee pikkuhiljaa mikäli koirien omistajilla sattuu runosuoni sykkimään.

4.9.2019 Brightille ja Nokituvan Extralle Vimpelistä


1.9.2019 Quatrolle, Queenille ja Nitrolle lampaansyöjä eräksi Saarelta
Ja kun se Tapsan "ketsuppipullo aukesi" rupes kaatoja tulemaan kuin liukuhihnalta.
Nitro ja Iita aloitteli jo hiukan ennen illan hämärtymistä ja ilta ysiltä Quatro, alias "Toope" tuli kaveriksi toopeilemaan. 
Aamun valjettua rupesi nallellekkin matkat maistumaan hiukan paremmin ja niinpä siskotyttö Queen, alias "Nelli" lähti päivävuoroon. Pian Tapsa saikin vahvahkon näköhavainnon isohkosta nallesta ja niinpä Nitro lähti vielä Nellin kumppaniksi suhteellisen äksyn ja äänekkään nallen seuraksi. Nalle yritti vielä viksuna kaverina hiippailla ojanpohjan suojassa kohti muutaman kilometrin päässä häämöttäviä P-Karjalan korpia (josta luvat oli jo loppuneet), kunnes Tapsa kertoi ojanpenkalta viimeiset terveiset ja matkanteko lampaansyöjältä loppui umpi sukellukseen mutaisen suo-ojan pohjaan (siitä johtuen ihan hirveän tyylikkäitä kaatokuvia ei ole tarjota).


30.8.2019 Ähäkutille Suomussalmelta


26.8.2018 Queenille ("Nellille") Saarelta


25.8.2019 Adonis "Jupe" Sodankylästä


Cassius ja Tikka T3x 9,3x62 "Karhunkaataja" sekä 230 kgQuick Silverille "Jimille" noin 300kg Ruotsista


Ninjalle Tohmajärveltä


23.8.2091 Quatrolle "Toopelle"


20.8.2019 Karhujahti avattu Mistyfoxin avauksella Karjalan karhumailla

Mistyfox työsti noin tunnin ja 5 km ja Jussi keskeytti työstämisen, lelu rikki.

Kauden 2019 karhujahti avattu Venäjän Pitkärannan retkellä 11 - 14.8.2018
Kolme jahtipäivää, viisi aseistettua jahtimiestä + minä muuten vaan aseellisena, saaliina kaksi karhua ja paljon taas oppia venäläisistä tullimuodollisuuksista ;-)


Eikä Gitten jäänyt yhtään Jania huonommaksi.

Jan aloitti syksyn karhujahdin Myrskyn työskentelystä.


27.3.2019 Karhunkaatajan Fortuna ja Varpukallion Xander yhdistelivät
karhuveriä

Ja nyt vain odotellaan tarttuiko mitään.
Ja ei tarttunut ;-(
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI22319/14&ReknoE=FI37161/16


28.3. - 7.4.2019 puhvelijahti Etelä-Afrikassa
Tästä voisi kirjoitella vaikka romaaninkin verran, oli nimittäin paras jousimetsästys jahti eläissäni, mutta jätetään se nyt toiseen kertaan. Pistetään vain tälläin lyhyt versio ;-)

Jahtikaverini Jokke oli jo retken toisena päivänä kaatanut komian puhvelin kiväärillä ja niinpä oli minun vuoroni yrittää vastaavaa jousella.
Olin katsellut Youtubesta lukuisat pätkät kun kiväärimiehet lähes kävelevät puhvelilauman tuntumaan, valitsevat yksilön ja pistävät kuulaa liikkeelle. No, seuraavina päivinä ainakin tämän lauman osalta käsitykseni puhvelijahdin helppoudesta tulee muuttumaan.

Alue jossa jahdattiin oli paikoin niin sakeaa ettei sinne ollut mitään asiaa edes kiväärin kanssa, saati jousella. Seuraavien jahtipäivien aikana ryömin, konttasin ja kiersin vastaan ruokailevaa laumaa, jossa kaikkiaan kolmekymmentä puhvelia. Laumassa oli vain kaksi isoa urosta, joten ei paljon auttanut vaikka pari kertaa olin kymmenessäkin metrissä naaraista tai nuorista uroksista.

Viimeinen jahtipäivä, siesta takana ja alkaa sataa vettä, metsämiehen keli toteamme. Pian farmilta lähdön jälkeen huomaamme puhvelilauman vastapäisen rinteen pusikossa. Kierrämme lauman taakse tuulen alapuolelle ja lähdemme lähestymään laumaa pusikon suojassa. Puhveliryhmä pitää sadetta ja ruokailee pienen, avoimen alueen reunalla. Pääsemme suhteellisen helposti ryömimään ja konttaamaan reiluun sataan metriin. Sitten edessä onkin sadan metrin avoin alue, vain yksi pieni akaasia puska välissä. 
Jokke, kiväärinsä ja toinen tumma opaspoikamme jäävät akaasiapuskan juurelle tähystämään ja minä sekä Make, se toinen hiukan paremmin päivettynyt opaspoikamme lähdemme ryömimään viimeisen puskan suojaan. Noin puolen metrin heinikko suojaa sopivasti jos muistaa edetä ryömien, konttaaminen ei tullut kysymykseenkään. Tilannetta ei ainakaan helpottanut etuoikealla hiukan nousevalla rinteellä, yksikseen, hiukan muusta laumasta erillään seisova ja märehtivä puhvelilehmä.
Lopulta pääsemme viimeisen puskan juurelle. Varovasti korottautuen pääsen mittaamaan etäisyyden puhveleiden päällä oleviin puskiin. 35 metriä. Siinä on kymmenen metriä liikaa. Olen kohdistanut 500 grainisellä nuolella ja 150 grainisella leikkurilla olevan jousen juuri 25 metriin (sama tähtäin kuin normi nuolella 35 metriä).
Edessä kymmenen metrin päässä nököttää vielä yksinäinen kymmenen settiä paksu (joku ihmeen afrikan puu, jonka nimeä ei ole tullut edes mietittyä). Näytän Makelle että hän voi jäädä tähän ja lähden ryömimään vielä viimeisen kymmenmetrisen. Varpaiden varaan, vatsa tiukaksi ja siirto viisi senttiä eteenpäin, uudelleen ja uudelleen välillä varovasti jousta siirtäen. Loplta pääsen viimeisen rungon taakse ja erittäin varovasti kohottaudun kurkottamaan heinikon yli. Naaras jatkaa etuoikealla märehdintäänsä..... mutta muita puhveleita ei näy missään. Mitä hel... minne ne on hävinneet?

Varovasti vinkkaan taakseni ja Make puolestaan ryömii varovasti viereeni. Kysyn varovasti että mihin fagiin ne puhvelit hävis? Make näyttää kädellään että ne kävivät makuulle juuri siihen seuraavien puskien juurelle. Totta, kun oikein varovasti kohottaudun, juuri ja juuri erottuu hiukan laskevan rinteen takaa muutamat ISOT puhvelin sarven kärjet. Parinkymmenen petrin päässä nuori uros ja puolenkymmentä metriä sen takana lauman kaksi isoa urosta, joista kumpi tahansa on kohteenamme.... niin ja se naaras märehtii koko ajan, joten päätä ei uskalla heinikon yläpuolelle nostaa. Ei muuta kuin odottamaan milloin lauma nousee ylös.

Niin, muistinkos mainita että vettä sataa ja rättipuku ei juurikaan lämmitä. Afrikassa paleltaa, uskoo ken tahtoo ;-(
Aika kuluu, vettä sataa ja kylmä alkaa mennä luihin ja ytimiin. Olemme maannnet maassa jo varmaan reilusti yli puoli tuntia. Näytän Makelle käsiäni jotka jo aivan tutisevat, ei jännityksestä vaan kylmästä. Laskeudun varovasti ihan mahalleni ja pumppaan matalia etunojapunnerruksia, 15 sarja, huili, sarja, huili jne. Kohta kroppa alkaa lämmetä, vapina ja tärinä helpottaa. Kohottaudun taas takaisin matalaksi polvilleen, laukaisulaite takaisin valmiiksi jänteeseen. Melkein samantien "numero kaksi" kohottautuu makuulta. Koska olen mitannut matkan sen päällä olevaan pensaaseen, tiedän että etäisyys on 24 metriä. Pieni kohottautuminen, tiukka veto ja jousi vireeseen. 35 metrin pinni hakeutuu puhvelin etujalan takareunan linjalle. Nyt älä nykäise, käy mielessäni ja samantien nuoli lähteekin kuin ajatus. 

Näen kuinka nuoli suhahtaa juuri siihen mihin olen tarkoittanut (tai jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin noin kymmenen senttiä ylemmäksi). Nuoli uppoaa melkein sulkia myöten lavan takaosaan. Puhveli värähtää ja säntää samantien juoksuun, mutta vain kymmenkunta metriä ja puhveli pysähtyy ja hetken seisottuaan alkaa jo horjua sekä samalla sen kidasta kuuluu kumeaa örinää. Koko muu kolmenkymmenenpäinen lauma hyppää ylös makuulta ja ryntää laumanjohtajansa luokse ihmeissään, väliin katsoen kaveriaan, välillä tähystäen ympäristöönsä, mikä ihme sai kaverille tuollaiset oireet aikaan?
Arvaat varmaan että kyykötimme Maken kanssa suht hiljaa paikallaan heinikossa, ei paljon haluttanut vilkutella laumalle että, hei, minä tässä ;-)

Pian vain pusikko heilahtaa kun laumanjohtaja kellahtaa pitkälleen samalla näkymättömiin hiukan laskevan rinteen ja heinikon suojaan. Mahtavaa örinää kuuluu vielä hetken aikaa. Varovasti viittilöimme Jokelle ja kaverilleen että viittisittekö hipsutella tännepäin, teillä on sentään porukan ainoat kiväärit. Kun kaverukset lähtevät marssimaan luoksemme, katsoo lauma heitä hetken epäröiden, tullakko kohti vai poistua pusikkoon? Lopulta jonkun hermo pettää ja samalla koko lauma ryntää juoksuun.... onneksi sinne pusikon suuntaan.

Marssimme laumanjohtajan luokse joka lepää kyljellään kuin eilen kuollut. On nuolessa tehoa, toteamme kun samalla muistelemme alkuviikosta kiväärillä kaadettua edellistä laumanjohtajaa (jäi muuten vakanssi lyhytaikaiseksi tällä uudella johtajalla), jota kaikenkaikkiaan tulitettiin kiväärillä useita laukauksia ennen kuin se alkoi "väsyä".


21.3.2019 karhunkaatajan Odelialle ja Kontiolan Devilille 2 + 6 pentua
Noiden, oletettavasti varsin vahvoilla riistaverillä varustettujen suurriistakoirien sukutaulun näet oheisesta linkistä:
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI22948/12&ReknoE=FI49886/15

  
Ensimmäisten ulkoilmaretkien perusteella voi sanoa että eivät näytä ainakaan ihan vähästä eikä vieraastakaan ympäristöstä hätkähtävän.

PS. Kaksi narttua vielä etsii riistaveristä isäntäperhettä.

3 - 11.3.2019 Etelä-Afrikka Greys Gift Lodge
Olipa niin kiva paikka että oli pakko tulla uudelleen.
Timppa lupas tarjota kaljat jos ammun kudun jousella ja hiipimällä. Niinpä mitä sitä ei mies tekis oluen eteen? Viimeisenä aamuna kun muut oli jo pakanneet matkatavaransa kasaan ja nukkuivat onnelisena aamupalaa odotellen, oli siis pakko lähteä yksikseen hiiviskelemään savanille. Jälleen tuli se kiva tunne, saan metsästää koko retken ja kyllä se lopussa vielä palkitsee. Niin kävi nytkin, viimeisen notkon lopusta löytyi naaraskudu. Hetki hiivintää pusikossa ja tikku 25 metristä nuoli liikkeelle. Kudu veti reilun sata metriä kuin ei mitään olisi tapahtunut ja sitten täydestä vauhdista meno loppui.
Retken lopuksi kaksi päivää kaupunkituristihommia Kap kaupungissa. Ohjelmassa oli esim. pöytävuoret, mutta kova tuuli ja sumu vuorella esti nousun. Onneksi oli varattu kunnon bussi ja todella ammattitaitoinen opas joka kierrätteli päivän pitkin kaupunkia ja pingviinirantoja kertoen Kap kaupungin synnystä nykypäivään. Mutta noiden kaupunkituristihommien tarkemman kertomuksen jätän muiden matkanjärjestäjien tehtäväksi. Me keskitytään etupäässä metsästykseen. 


8 - 18.2.2019 Etelä-Afrikka Greys Gift Lodge
Yrittipä kaverit tehdä synttärilahjana pientä jäynää. Ostaa nyt jousimiehelle lahjaksi Lechwen kaatolupa, varsinkin kun tietävät että tuo hiiden Afrikan eläin asustaa hyvinkin avoimilla ja ainakin tässä jahtipaikassa hyvinkin isot korkeuserot omaavassa maastossa. No siinähän meni sitten koko päivä, mutta viimein usean tunnin ryömisen jälkeen tuli lopulta paikka ja niin oli synttärilahja kuitattu vastaanotetuksi.

Normaalin Afrikan jahtien lisäksi retken ohjelmaan kuuluin niin ilveksen kuin bushpign metsästys ajavilla koirilla.... niin ja väliajoilla vielä loikoilua kuumalla altaalla viileän juoman kera.
Retken lopussa osa retkeläisistä pyörähti vielä haihäkissä syöttinä.


Niin ja saatiinhan reissulla uusia jousimiehiäkin ;-)


Metsästysmatka Viron Hiiumaalle 25 - 27.1.2019
Jahtiretki omilla koirilla Hiiumalle. Hiukan isohkot motit, reilusti lunta ja pakkasta, näistä johtuen vielä hiukan pitkiksi venähtäneet passitukset. ja nuorille koirille ensimmäisiä kunnon possukosketuksia, kuten Fortunallekkin eka oma possukaato. Silti 17 potsia eräksi, ei paha? 

Pitkän ajon päätteeksi ajomiestäkin hiukan väsyttää ;-)

Vuoden 2018 jahtiretkiä ja muitakin kennelin uutisia

29.12.2019 Karhunkaatajan Fortunalle ykköset kasaan Kouvolan KV-kisassa

Välillä aina hiukan takkuaa kun ei etelän peltohirvet halua kuunnella haukkua, mutta nyt ykköset kasaan, KVA-hakemusta vetämään ja sulhaspojalle soittelemaan.
KVA-arvoon vaadittavat ykköset
29.12.2018 Kouvola 77,75p
18.12.2018 Hartola  93,5 p (oli ihan rauhallinen ja kiva synttäripäivä hyvässä seurassa)
15.12.2018 Kouvola 92,5 p
6.12.2018 Kouvola  94,0 p Samalla Kymenläänin hirvikoirayhdistyksen paras narttu

Pikkasen jäätiin vielä Puhtille ;-)  Onnittelut Puhtille satasesta.

Metsästysmatka Unkariin 30.11 - 2.12.2018
Kahden miehen iskuryhmän jahtiretki Unkariin. Kahtena ensimmäisenä päivänä osallisena 15 paikallisten jahtimiehen ajojahdissa. Viimeinen päivä hiivintäjahtia sen ISON muflonin perässä.
Kyllä tuli taas mieleen että on Suomessa riistakannat suunninpiirtein sukupuutossa, verrattuna melekin mihin tahansa ulkomaiseen jahtialueeseen, harmi. Ensimmäisenä päivänä 15 passimiestä, kaksi ajoa ja liki sata eläintä illan paraatikuvaan.
paraati    

21 - 23.11.2018 jahtiretki Viroon
Kaveriporukan hirvi- ja sikajahtiretki Viroon antoi muutaman hirven ja Supin hyvän sikatyöskentelyn lisäksi Piisille täysin uuden aluevaltauksen.
Koiria oli löysäilty hiukan enemmän ja vähemmän ison kaalipellon ympäristöön. Joillakin oli edessä hirvi, joillakin kauris ja ainakin Supilla iso karju. Piisi ei kuitenkaan välitä sen enempää hirvestä jota Pinna kuljettaa melekin vierestä eikä sen enempää Carolan ja hirvimullikan jäljistä vaan jatkaa jäljityksen punkaamista vajaan kilometrin kanttiinsa olevalla alueella.
Lopulta Piisikin saa sanaisen arkkunsa auki. Lähden välittömästi lähestymään haukkua kun näen jo edelläni vilkkuvan punaisen pusakan. Juoksen Eestin jahimiehen luokse. Samalla kuulemme Piisin haukun suunnasta käheän rääkäisyn. "Käher" (supikoira) toteaa Eestin jahtimies. Jep, niin tuntuu olevan sanon ja lisään että minä voin mennä nuijimaan sen kalikalla hengettömäksi.
Lähestyn reippaasti Piisin haukkua ja näenkin vilauksen jostakin tummasta ja sitten ei mitään???
Piisikin katselee ihmeissään ympärillään oleviin muutamaan kuuseen. Lopulta näen rungon takaa kurkoittavan kultakurkun. Näätä! 
Soitan Matille, paikalliselle jahtipälliköllemme ja kerron mitä Piisillä on haukussa. "Ammu se" vastaa Mati.
9,3x62 "Karhunkaataja" yskäisee kerran ja niin on Piisin meriittilistalle vielä vanhoilla päivillä lisätty uusi "petoeläin" laji.


Karhunkaatajan kennel pienpedon pyynnin SM-kisassa 16-18.11.2018

Kennelin joukkue oli ainakin nimensä ja aikaisempien kasvatus näyttöjen perusteella ehkä hiukan epämukavuusalueellaan, pienpetoja pyytämässä (alueella missä ei ole supeja eikä mäyriä). Onneksi kasvattien omistajien joukkoon on roiskahtanut tuota riistaverta hiukan leveämmällä lajivalikoimalla, joten joka lajiin löytyy tekijämiehiä. No vaikka oli huippumiehet ja koirakalusto, ei puuttunut kuin hyviä ajettavia. Tai, no olihan siellä mustametsä täynnä valkeita jäniksiä ja kaikenvärisiä poroja ;-)

Mutta raitista ilmaa tuli ja hauskaa oli hyvässä seurassa.... ja eihän se mestaruuskaan jäänyt kuin senttien ja sekunttien päähän. Jos vaikka se uhkaava car äksidentti minkin kanssa olisi päättynyt minkin tappioon tai jos siihen näätään olis osunut tai jos ehti puoli minuuttia ennemmin ketun eteen tai .... jos setällä ei olis munia sehän olis.... ;-) No, jälkipassilla ei jäädä surkuttelemaan, niinkuin joukkueen juniorit totes, tämähän oli vasta tutustumis reissu.

 

Eikähän se nyt loppujen lopuksi ihan huonostikkaan mennyt

14.11.2018 Pornainen fasaanijahti
Pistäydyttiinpä Pornaisissa Aseliike Markus Remeksen järjestämäss fasaanijahdissa. Hiukan erilaista jahtia, mutta hauskaa oli hyvässä seurassa ja tuli niitä tipujakin.

6.10.2018 Karhunkaatajan Marilynin ja plotti Konnan nalle

Marilyn liinassa, sitten Konna vapaana tehden ihan kymmenien kilometrien vedot pimeässä yössä ja lopulta Marilyn kaveriksi. Sitten rupesi lopulta nalle kuuntelemaan kaverusten tarinaa. Lopulta tuli raaka pyssymies ja rikkoi lelun.

1.10.2018 karhujahtia Sallassa

Pohjoisen karhujahdissa pelin aloitti Herkko ja sen emä Karhunkaatajan Loru "Riitu". Päivän ja matkan jatkuessa ja muutamien joen ylitysten jälkeen tuli vuoroa myös Tikrulle ja Piisi vanhuksellekin. Loppumatkan, (sen pisimmän vedon) hoiti sitten "villasukka" Peto ja lopulta lelun rikkoi Ismo.

29.9.2018 Piisille ja Gisellalle kivunlievitystä

Kennelin kokeiden illan lisäaktiviteetiksi järjesti Gisella ja Piisi lisäohjelmaa.

Kotoa löytyi täysin purettuna 40 kpl rasia Ibutabs paketti, tableteista vain pienet muruset jäljellä.

Kiitos (jälleen) Evidensia Villimyksen tytöille. Virka-ajan jälkeenkin saatiin nopeasti nesteytykset ym. hoidot käyntiin. Nesteytyksiä jatkettiin sitten vielä kotioloissakin ja Piisille vielä Nissanin liikkuvassa "eläinsairaalassa" matkalla pohjoiseen karhuja katselemaan. (Eli ei siis, nesteytetty sen takia että olis vedetty kalusto taas niin sippiin ettei nesteyttämättä palaudu ;-)

  

29.9.2018 järjestettiin Karhunkaatana kennelin hirvenmestaruushaukut ja samalla Sako Shooting Centerin kv-hirvenhaukut.

Kisasivut löytyvät osoitteesta kilkkaamalla TÄSTÄ

 

25.9.2018 Karhunkaatajan Ossille olivat laittaneet postia Kennelliitosta, Onnittelut.

Ruukin kv-hirvenhaukut 22.9.2019

Supi, Cassius ja Fortuna kävivät avaamassa hirvikoekauden.

Ehkä eniten kisassa oli onnea Cassiuksella. Pari kertaa onnistui rautatienkin ylitys hengissä. Toisella kerralla tosin lähtö oli jo sekunnin kymmenyksistä kiinni. Siinä vaiheessa alkoi riskin otto jo olla liikaa Urpollekin ja Cassius autoon ja odottamaan uusia kisoja.

Fortuna puolestaan avasi hirvikoeuransa hiukan sporttisemmissa merkeissä. Eka hakulenkillä pientä verryttelyä komian peurapukin kanssa kympin verran. (Jäi hiukan arvoitukseksi oliko alussa villisikakarju joka vaihtui bambiin???)

Toiselta lenkiltä sitten sellainen hiukan sporttisempi hirvikaveri. Erän täyttyessä oli UP;n matkamittariin kertynyt matkoja 40km, mutta eipä pelkät matkat riittäny edes pikku ykköseen. Uran avaus antoi 65 pinnaa.

Supi puolestaan pikkuhiljaa käänteli karhumoodista hirvikoepuolelle. Eka hakulenkiltä matkaan tarttui 96,5 pistettä, uusi tähtäinpeli isäntäväelle ja komia taulu Sannan ripustettavaksi.

Gisellan epäonnen hakutreeni 12.9.2018

Ensin reipas tunnin hakulenkki, Gisella autoon ja uuteen paikkaan kilometri maantieltä. Sitten hakulenkki suuntautuu kohti maantietä.... KLE.

Vasen etujalka poikki, pikapikaa herätys Evidensia Villimyksen tytöille, Essille ja Suskulle, jotka paketoi käpälän siihen kuntoon että pärjättiin paripäivää, kunnes päästiin leikkaukseen Espooseen, jonka tytöt myös etsi ja järjesti. ISO KIITOS Essi ja Susku. (Oli sitten lähes kaikki Suomen ortobedit yhtäaikaa koulutuksessa ja konferenssissa maailmalla ;-(   

PS. Ja minä saan jo tytötellä??? ;-)

Nyt jalka sitten paketissa kuusi viikkoa. 

Syksyn toinen karhujahti Pitkärantaan

Syksyn toinen RUS karhuretki alkoi perinteisesti normaaleilla tullimuodollisuuksilla. Tunti per ase Venäjän tullissa, mutta kyllä se siitä iloksi muuttui.

Jo ensimmäisenä iltana Arttu kuittasi yhden osamaksuerän Qakaran velkoja.

Sen jälkeen jahtiretki jatkuikin vauhdikkaana ja tapahtumarikkaana koko kolme päivää. Karhunjälkiä löytyi joka aamu lähes jokaisesta riistapellosta ja lähes koko ajan valoisan ja osin hämäränkin päivän aikana oli vähintään yksi nalle jonkun koiran työstettävänä. Liekkä ollut liian ärhäkät koirat vai arat karhut, mutta isoiltakaan karhuilta ei juuri kiinteää haukkua irronnut. Tiestönkin ollessa sitä tasoa että paikallisen korjaamon huoltomies arveli Navaron huoltoa miettiessään että ei ole ajettu huonolla tiellä vaan tiettömällä tiellä ;-( ei tuollaisten juoksevien karhujen nappaaminen ihan sormia napsauttamalla käynyt.

Mutta jottei ihan tyhjin käsin tarvinnut reissusta palata oli kuuden jahtimiehen saaliina retkeltä neljä nallea ;-)

Kantaahan sitä karhua myötämäkeen ja isolla porukalla mutta kannappa pikkuporukalla vastamäkeen että saat kuvauksellisemman paikan ;-)

Karhujahti Joutsenossa 31.8.2018

Illalla, ennen puoltayötä jälkihavainto hiekkatieltä. Aamulla miehet passiin, Piisi liinassa jäljelle. Liinaamista ja jälkien selvittelyä tunnin verran ja sitten Tikru vapaaksi jäljelle.

Ei aikaakaan kun haukku kajahtaa jääden paikalleen. Jussi käy muutamaan kertaan tyrkkimässä nallea pusikosta hiukan lähemmäksi tietä, kun kuulemma sen verran iso nalle että hankala pikkuporukalla kantaa ryteikkö notkosta.

Pari tien ylitystä joissa sekä Antti että Jussi ihailee nallen menoa mutta päättävät vielä jättää mahdllisuuden muillekin ;-)

Toisesta tienylityksestä Gisella nallen perään, hau, hau ja sitten seuraavalla metsäautotiellä PAU PAU Jussin toimesta. Gisella ja Tikru jäi kuviin mutta perässä tullut Piisi päätti perinteisesti, kun kaadolla on jo muuta porukkaa heitetäänpä tennarit ympäri ja lähdetään takaisin aloituspaikalle, jos siellä olisi lisää.

 

Karhujahti Ruotsi 21 - 26.8.2018

Karhunkaatajan Marilyn "Minni" talutti nätin nallen Teemulle Åselen korvessa.

 

Muutama kaatokuva kennelin koirien karhujahtiretkiltä syksyltä 2018

Queenin  "Nellin" toinen syksylle 2018

Unnan ja kumppaneiden pitkän yön tulos asettui lopulta kuvattavaksi

Nellin ensimmäisen jahtipäivän lelu meni rikki.

 

Unnan ja kumppaneiden eka kaato

 

Karhunkaatajan Grazy "Ämmän" ja Räväs Aslakin jahtikauden avaus 20.8.2018. Juksu hiukan avusti kuvaus rekvisiitan keräilyssä.

 

Syksyn ensimmäinen karhuretki, Venäjä Pitkäranta 11-14.8.2018

Tilanteita riitti kaikiksi kolmeksi päiväksi ja kaikki mukana olleet koirat sai tilanteita ja kokemuksia Venäjän karhujen kanssa aamu varhaisesta iltamyöhään. 

Sen verran Venäjän iso korpi ja juoksevat karhut tarjosi haastetta että lopulta "reppuun" tuli vain yksi nalle.

 

Odotettavissa perhetapahtuma...

ja 7.6 syntyikin kaksi narttua ja neljä urosta jotka kaikki ovat jo lyötäneet riistaveriset isäntäperheet

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI42186/12&ReknoI=FI51476/15

Lisätietoja näistä varhaiskypsistä vanhemmista (molemmat vanhemmat osallistuivat  esim. Juniorimestaruus otteluun) olevista, tulevista suurriistan haukkujista joko Matilta tai Heidi Rämältä.

 

 

Jukolan- ja Venlojen viesti Hälvälässä 16 - 17.6.2018

Jo perinteeksi muodostunut kennelin joukkueen osallistuminen Jukolan viestiin, Kiitos Timo Hannisen, sai tänä vuonna lisäväriä kun kenneliltä kisaan läksi myös Venla joukkue.

Kati, Sanna, Tepa ja Tanja suoriutuivatkin omasta osuudesta kennelin uusissa "kisaasuissa" oikein mallikelpoisesti, saaden hyväksytyn suorituksen ja parantaen lähtönumeroaan ensi vuodeksi yli kahdellasadalla.

Miesjoukkue puolestaan säikytteli alussa seuraajia nousten yli yhdeksän sadan lähtönumerolta leimaamaan ensimmäisellä rastilla tilalla 248. Siitä sitten eteenpäin Hälvälän supikot rupesi vaatimaan veronsa. Yhdellä joukkueen jäsenellä olikin sitten osuutensa loppumetreillä niin kiire vaihtoon, ettei malttanut toiseksi viimeisellä rastilla niin paljoa hidastaa, että olisi leima tarttunut Emittiin ;-)

Mutta harjoittelu jatkuu ja ensi vuonna kutsuu Kangasala ja sen tarkkapiirteiset kalliot.

 Venlajoukkueen pyynnöstä uusittiin kennelin kisa-asu.

 

Karhujahtiretki Kanadaan 21.5 - 1.6.2018

Kanadan karhujahtiretki suuntautui välillä ihan uudelle jahtialueelle, noin 400 km Montrealista luoteeseen, Lec Robson järven maisemiin. Retken ensimmäinen haaste olikin osata jahtialueelle. Oppamme Janon auto oli juuri edellisenä päivänä hajonnut ja Facen kautta tuli nopeat ohjeet. Vuokratkaa auto lentokentältä ja tulkaa itse jahtialueelle. 

No, ei ongelmaa, tunteehan Google Maps Lec Robsonin järven. Siitä vaan karttakuvaa tutkailemalla ja Ultracomin karttaan vertaamalla reittipiste UP:n kartalle ja liikkelle... sitten viimeiseen 200 km ei ollut pienintäkään puhelin singaalia joten matkalta ei leiriin tarvinnut soitella eikä ajo-ohjeita kysellä. Mutta nou hätä, pian puolen yön jälkeen kurvaamme jahtikämpän pihaan. Vastaan kiirehtivä Jano toivottaa meidät tervetulleiksi ja kertoo että ollaankin sitten ensimmäinen ryhmä 25 vuoteen joka osasi tulla leiriin itsekseen ;-)

Seuraavan yhdeksän päivän tukikohtanamme oleva jahtikämppä paljastuu vanhan intiaanikylän viimeiseksi jäljellä olevaksi asumukseksi. Ihan oikeaa jahtikämpän tuntua johon kuitenkin hiukan toi siviilisäätiön tuntua kaasuhellat ja -kaasujääkaapit sekä agrikaatin antamat sähkövalot.

Tuo reilu viikko ilman puhelimia, televisioita ja sosiaalisia medioita pyörähti jopa huolestuttavankin nopeasti. Mutta ihmekkös tuo, päivät kalastellen ja illat metsästellen, ruokana itse pyydettyä tammukkaa, kuhaa ja karhupaistia, ei päässyt ainakaan laihtumaan. Niin ja lisä aktiviteettina ulkoilutettiin paria suomesta tuotua karhukoiraa (huom. rodun nimi) ja pyydystettiin  paikallisista puroista itse tehdyillä atraimilla monneja karhuhaaskojen syötiksi.

100% kaatovarmuus Kanadan karhuretkillä jatkui edelleenkin, tosin oman lisenssini käytti Otso joka oman karhunsa oli jo kaatanut eikähalunnut jäädä "yksinkertaiseksi karhunkaatajaksi." Neljä miestä ja neljä karhua.

Ensi vuoden jahtia jo suunnitellaankin, mennäänkö sitten samalle alueelle vai uuteen mestaan missä karhua voi metsästää myös koiralla?

Lisää kuvia Kanadan korvesta näet klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Ja meillä kaikilla (ainakin rannalla olijoilla) oli niin mukavaa ;-)

 

Leijona ja tasankoriistaretki Etelä-Afrikkaan 23.4 - 3.5.2018

Joskus joutuu sitten lähtemään jahtiretkille hiukan nopeammallakin varoitusajalla. Niinpä nytkin tarjoutui yllättäen mahdollisuus Etelä-Afrikan retkelle ja onneksi on aina jahtikavereita joita ei pitkään tarvitse houkutella... Niinkuin nytkin tarjous retkestä tuli tiistai iltana ja torstai aamupäivällä lyötiin Christianin kanssa "kättä päälle" että Afrikkaan mennään heti huhtikuussa.

Retkestä olisi varmaan vaikka pienen romaaninkin ainekset, mutta jätetään se toiseen kertaan. Mutta tuli sieltä saalistakin, esim. se Namibiassa pitkin vuorenrinteitä juoksuttanut klipspringeri antautui.

Lisää kuvia retkestä ja saaliista voit katsella lisää klikkaamalla itsesi tästä kennelin kuvagalleriaan.

Jahtiretki Namibiaan 9 - 18.3.2018

Vaikka ei Suomen talvi niin hirveän kylmä ollutkaan, käytiin hiukan pakkasta katkaisemassa ja jousea virittelemässä Namibiassa.

Qatar Airin tarjoilemana pidettiin menomatkalla vuorokausi ihan suunnittelematonta kaupunki ja rantalomaa ;-)

Retkellä jahdissa jousella Seppo ja Matti sekä kivääripuolella antamassa haastetta "tikkumiehille" Sami. Tähystäjä ja tarkkailija osastossa myös Mia ja Tepa ihan aseettomina.

Se pitkään jousella hiipimällä tavoiteltu Springbuckki sitten antautuikin heti ensimmäisen jahti-iltana. Tosin hiukan joutui siinäkin soveltamaan ja vetämään tikulla springbuckia kaulaan, kun muu osa oli puskan suojassa.

Loppuretkeksi pitikin sitten keksiä uutta haastetta. No, Klipspringer sitä sitten tarjosikin Namibian vuorilla ja sinne se edelleen jäikin hyppimään. Mutta tulihan siinä sivutuotteena helmikanoja jahdatessa ryömittyä yksi Blackwildebeest. Sadan metrin aukion keskellä seisoskellut kaveri tarjosikin ihan haasteellisen ryömintäsession kun näkösuojana oli vain ihan muutama pieni pensastupsu. 54 metriin ja tikkua liikkeelle ;-)

Niin ja kyllä me "tikkumiehet" hävittiin 7 - 6 ruutiase osastolle, tosin kivääripuolella siihen tarvittiin hiukan farmin isännän avustusta ;-)

Lisää kuvia Namibian retkeltä näet klikkaamalla tästä.

Heti kaadon jälkeen springbuckin selkäharjakset nousevat hetkeksi pystyyn, siitä jos haluaa saada kuvan ei ole monta hetekeä aikaa asetella saalista kauniimmin kuvattavaksi.

 

Monteria jahti Espanjaan 1 - 4.2.2018

Vuoden toinen jahtiretki suuntautuikin vielä hiukan etelämmäksi, Espanjaan ja jahtimuotona Monteria.

Passimiehiä parikymmnetä, ajomiehiä suunnilleen samanverran ja koiralukuun vielä nolla perään. Saaliseläiminä villisika ja saksanhirvi.

Toisen jahtipäivän näkymät oli aika huikeat, aivan vuoren huipulla ja taustalla siinsi Gibralttar.

Pikku näytteen jahtimaista ja vauhdikkaista tilanteista näet tästä videoklipsistä.

Pitempi kooste, kiitos VMH Huittisen, löytyy klikkaamalla tästä.

Ja vaihtoehtoisesti lyhyempi versio täältä.

Ajojahtiretki Latviaan 24 - 28.1.2018

Vuoden ensimmäinen jahtiretki, kolmen jahtipäivän jahtimatka Latvian länsirannikolle, minne sikarutto ei vielä ollut ehtinyt leviämään. 

Jahdissa mukana niin omat koiramme kuin paikallisetkin koirat ja ajomiehet, kieltämättä hiukan erilainen sekoitus ;-)

"Lähdetäänhän me kaikki koiramiehet eri paikoista liikkeelle?" Yes = Ajetaan metsäisen pienen pellon keskelle, yksi koiramies koirineen tästä tuonne pohjoiseen, Tommi lähtee tuosta itään, paikallinen neljän koiransa kanssa etelään ja minulle Monsterin, Tikrun ja Piisin kanssa jää koko lännen suunta ;-)

Sen verran hektistä jahtia, että valokuvaaminenkin tahtoi unohtua. Saalistakin saatiin, sikoja, saksanhirviä, kauriita ja supikoiria niin Nissanilla koukkaamalla, koirien kiinniottamina kuin kiväärillä ja jousellakin.

Muutaman lisäkuvan retkeltä näet täältä.

 

Sako Shooting Centerin tyky-retki fasaanijahtiin

Kun se uusi Beretta tuli hankittua Tunisian sikajahtiretkeä varten, pitihän sitä käydä ulkoiluttamassa myös kotimaan maastoissa. Niinpä pistäydyttiin Vihdissä pitämässä Sako Shooting Centerin tyky-retki fasaanijahdin muodossa. 

Ja hauskaa oli eikä kaikkia fasaaneita laskettu edes pellolle saakka ;-)

Kuvaa klikkaamalla pääset kuvagalleriaan ja näet muutaman leikkaamattoman videonkin, kun testailtiin Gun cameraa haulikon piipussa... joudut sitten katselemaan lyhyet videot aika loppuun ennen kuin alkaa fasaaneita lennellä ;-)

 

 

Vuoden 2017 jahtiretkiä ja muitakin kennelin uutisia

Kymenläänin hirvikoirayhdistyksen mestaruuskilpailut 16.12.2017

Ei mennyt edellisiltainen yhteinen mentaaliharjoittelu yhteistyöstä Carolan kanssa ihan hukkaan.

Kymenläänin hirvikoirayhdistyksen mestaruuskisan 2. tila selkeällä hajuraolla Romokorven Puhdin 96p. jälkeen (Onnittelut Puhtille ja Sillalle) 93,5 p tuloksella. Samalla kisan parhaan nartun kiertopalkinto palasi Carolan mukana "kotiin". 
Mistyfox säesti Carolan takana mukavasti kisan 4. tilalla sekä vuoden karhunhaukkujan palkinto puolestaan Quenille "Nellille" Uukuniemelle. Jussin ja Nellin reissussa ollessa senkin "joutui" kasvattajan ominaisuudessa pokkaamaan...

Ei siis ihan niin paska loppu viikolle kuin mitä alkuviikko. Ensin maanantaina Piisiltä märkäkohtu leikkaus ja sitten tiistai ja keskiviikko Monsterin kanssa eläinlääkäri päiviä viettäen keuhkokuumeen takia ;-(

  

Tikru astutettiin Rusmosan Moskulla 6.12.2017

Ja myöhemmin on voitu todeta ettei tullut pentuja tälläkään kertaa ;-(

Sikajahti Tunisiaan 3 - 9.12.2017

Uusia jahtialueita käytiin testaamassa ja hyviksi toteamassa sekä Suomen 100 vuotis juhlia vieraalla maaperällä juhlistamassa.

Hiukan erilaista sikojen ajojahtia Tunisiassa jossa aseena sai olla pelkästään haulikot ja täytyeiset. Sen verran mielenkiinoiseksi Tunisian jahtimaat todettiin, että varattiin retki jo myös seuraavalle vuodelle.

Videokoosteen Tunisian jahtimatkalta näet täältä.

Toisen jahtipäivän ryhmäkuvaa.

Lisää kuvua Tunisian retkeltä tästä

 

Seniorihaukut Sako Shooting Centerissä 29.11.2017

Pidettiin Sennukisat ja otettiin mukaan sitten nuorempiakin hakemaan puuttuvia ykkösiä (Kun ei harmaiden rotujen omistajat enää luota koiriinsa niin paljon että uskaltaisivat lähteä varttuneemmilla koirilla kisaamaan ;-) )

Piisille sattui taas jostakin syystä juoksevat hirvet mutta kyllä siellä muutama seniorikoirakin näytti että vielä pystyy hirveä käskyttämään. Rissa & Jari veivätkin Sennukisan voiton 92 pisteen tuloksella. Queen puolestaan piti nuorempien koirien puolella kennelin lippua ylhäällä. Koko kisan voitto 97,5 pistettä.

Possujahti Imatralla 29.10.2017

Pikku lumiharso maassa ja Tikru yöllisille possuporukan jäljille.... Oli vaan ollut taas sen verran nopea lähtö että jousi jäi pois matkasta ;-(  Ei aikaakaan kun haukku kajahtaa ja lähtee etenemään siirtyvänä ohittaen passiketjun.

Niinpä hyppään Nissaniin ja vaihdan passipaikkaa. Kuin kutsusta haukku tuleekin samantien suoraan syliin, KLE, nyt olis se jousi sitten pitänyt olla mukana ja olisi ollut ainakin suht helppo paikka testata tikkua possuun. Mutta kun ei ole vipua mukana yritän taklata possun nurin jotta voisin harrastaa sen kanssa sitomisleikkejä ja niputtaa sen koiran jäljestyshihnassa.

Ei riitä painitaidot ja niinpä possu yrittää paeta voimainkoittopaikalta. Miten siinä sitten niin hätäännyinkään ja pistin reiän possun niskaan 9,3x66 Sakolla. No sitä se ainakin totteli. 

Uusi veto löytöpaikalta, yksi possu passimiehen eteen ja nurin siihen. Sitten vielä Tikru kiinni seuraavan jäljiltä hiukan ennen Venäjän rajaa. Eiköhän ole viisainta lopettaa tältä päivää.

 

Kymen pm-kisa Savitaipaleella 24.10.2017

Pidettiin Karhunkaatajan kennelin jäsentenväliset villisikahaukkukisat, lisäpisteitä sai muusta riistasta haluttavien kilomäärän mukaan. 
Odelia veti voiton 170 minuutin sikahaukullaan mutta Tikru oli hyvä kakkonen ISON karjun haukutuksen jälkeen, keräämällä lisäpisteitä paikallisesta riistasta painon perusteella 

Tikrulla riittävästi lihaa haukussa

PS. Olihan videossa äänet päällä 
Samalla ratkottiin myös hirvikoirien Kymen piirin mestaruus. Supi kun ei löytänyt sikaa, haukuskeli sitten hirveä piirin mestaruuden verran. ONNITTELUT samoin kun myös Odelialle. Etelän lohkon paikka lohkesi vielä hirvityöskentelyllä. 
On siinä pienellä koiraneidillä askaretta, ensi perjantaina Junnukisaan ja seuraavana perjantaina etelän lohkoon.

Ne pelkän hirvikokeen tulokset löydät täältä:
http://koiratietokanta.fi/hirvikoe…/Savitaipale_20171024.htm

Pienpedon pyynnin joukkue MM-kisa 6 - 8.10.2017

Kennelin joukkue osallistui pienpedon joukkuekisaan ja kuten normaalisti, jos pannaan numero rintaan silloin mennään myös tosissaan. Sen verran on ehtinyt koiria kennelistä lähteä maailmalle jotta väkisinkin jokunen on eksynyt riistaverisillekin isännille. Niinpä oli helppo valita joukkueeseen jäsenet joilla oli niin kokemusta, intoa kuin erittäin pelaavat koiratkin. 

Viikonlopun saalis 56 pienpetoa ja kisan voitto. Ja taas joidenkin mielestä "väärin sammutettu".

KV-hirvenhaukkukisat ja samalla kennelin mestaruushaukut 30.9.2017

Ensimmäiset SakoShooting Centerin kansainväliset hirvenhaukkukokeet ja samalla kennelin mestaruuskisat kisattiin Centerin järjestämänä.

Koko kisan voiton nappasi Rusmosan Fonsie 94 pisteellä ja hankki Mikalle uuden Karhunkaataja kiväärin. Kennelin mestaruuden ja uuden UP:n tutkan puolestaan nappasi Rukkasnahkan Mörri 92 pisteen tuloksella.

Piisin ja Fonzien nalle Ruokolahdelta 24.9.2017

Tulipa Piisille kutsu aamutuimaan Fonzien kaveriksi. Karhut kuulemma harhauttivat aina koirat näyttelemällä hirviä.

Heti aamu pimeällä kaurapellon laitaan saavuttaessa ja autosta ulos hypätessä Piisi iskee nenän maahan peltotiellä ja sanoo että täsätä on mennyt nalle. Parinsadan metrin liinauksen jälkeen narun tyhmempikin takapää uskoo ja tajuaa että niin on mennyt, mutta pikkukarhu. Nyt piti olla kaurassa vieraillut myös ISO nalle.

Takaisin kauran reunaa kiertämään ja muutamien pikkukarhun (karhujen kuten myöhemmin selvisi) jälkiurien selvittelyn jälkeen Piisi merkkaa pellosta lähtevän uran ja se alkaa kelvat narun takapäähänkin. Jos nyt ei ehkä ihan sitä 16 senttiä, mutta ei paljon vaillkekkaan. 

Pari-kolme kilometriä liinaamista, välillä pitkin metsätietä ja sitten taas läpipääsemättömään pusikkoon. Viimein alkaa Piisi narun etupäässä kuumeta siihen malliin että väkisinkin kurkusta karkaa jo haukkusarjoja, taitaa olla aika kuuma jälki?

Siinä vaiheessa takaa nuorempia voimia kehiin ja Fonzie irti jäljelle. Melkein heti kun Fonzie on hävinnyt puskaan pärähtää Mikan puhelin: Älkää laskeko koiraa emän, kolmen pennun ja erauksen perään, tulivat juuri pasiin. Kuuluu puhelimesta. No myöhäistä enää varoitella kun jo samalla kajahtaa Fonzien haukku. UP näyttää etäisyydeksi 220 metriä... ja Piisi kuumenee narussa entistä enemmän.

Haukku lähtee välittömästi loittonemaan siirtyvänä ja niinpä suuntamme juoksujalkaa takaisin autoja kohden jotta pääsemme tarvittaessa haukun perään.

Ehdimme juosta parisataa metriä kun jo paukahtaa ja pian kuuluukin puhelimesta että karhu nurin. Olli oli sattunut "vahingossa" kulkupaikalle.

Sovimme että annamme mennä Piisin jälkeä myöten kaadolle pikku palkkiona jäljityksestä (sen verran näytti narun etupäätä v....van kun taas jäljitysosuuden jälkeen lasketaan junioreita asialle)

No eihän sitä tarvitse jäljelle asti takaisin viedä, osaahan tuo tästäkin. Linkku auki ja niin Piisi lähtee kuin nuoruuden päivillä.... ja lähteekin etenemään Fonfien jäljen suuntaisesti mutta sata metriä sivussa. Puoli kilometriä ja täysi vinkkeli vasempaan. Seuraamme UP,stä ihmeissämme että mitähän se vanhus horisee? Samalla pamahtaa Piisin kumea haukku päälle ja lähtee etenemään siirtyvänä kohden äskeistä karhunkaatopaikkaa. Mikäli kaadolla ei olisi ollut jo niin reipas ilakointi viimeisen luvan käytöstä olisi Piisin haukku valunut juuri samaan passipaikkaan. Ei se Ollin passipaikka tainnutkaan olla ihan huono?

Nopeat kaatokuvat ja sitten Piisiä jahtaamaan koska alueella oli myös erittäin iso susivaara, joten turhaa ei viitsi haukutella. No ei se kiinniotto ollut vielä ihan sen kun vain nappasi. Sen verran meni aikaa ennen kuin vanhus oli autossa (n. 4 tuntia) että nalle oli jo kerinnyt käydä puntarissa ja heittää takinkin pois.

No ei se ihan eraus ollut, 260 kg ja silleen.

Karhujahti Venäjän Pitkärantaan 14 - 17.9.2017

Kolme jahtipäivää, kuusi jahtimiestä ja kolme karhua saaliiksi.

Retki jossa pääsi niin Piisi, Nero, Monsteri kuin Eetukin karhuhaukun ja -kaadon makuun. Eikä tullut kaadot ihan asfalttitien reunalta eikä peltojen keskeltä mettäpuskista eikä pelkistä haukkupärähdyksistä ;-)

 

 

Possujahti Imatra 3.9.2017

Monsterin ja Tikrun kanssa pikavisiitti possujahtiin Imatralle. Pienten hirvihaukkujen lisäksi Monnin edestä pari possuakin passiin. 

Karhujahti Sippola 31.8.2017

Kello 02.00 ja puhelin pirahtaa. Jari tässä terve, oliskos sinulla koiraa joka saattais etsiä ja haukkua nallea pimeällä, meillä olis muutaman tunnin vanha jälki? No, eihän noista uskalla ikinä varmaksi sanoa mutta kyllähän me Piisin ja Tikrun kanssa mielellään tullaan kokeilemaan, vastaan.

Klo hiukan yli kolme ja niin Piisi merkkaa jäljen mistä nalle hypännyt metsän puolelle. Lähden liinaamaan jälkeä ja melkein samantien alkaakin vesisade panna kertoimia jäljitykseen.

Välillä jälki jo häviää kynnöspelloilla ja kyläteillä, mutta aamu kuuden maissa kuitenkin sen verran tuoreen tuntuinen jälki edessä, että lasken Tikrun vapaaksi.... ja niin vaan jonkinajan kuluttua Tikru kiinni villisian jäljiltä. Uusi yritys, taas Piisillä liinaamalla jälki selväksi missä nalle vaihtunut possun jälkeen. Nyt on jo aika laskea vanhuskin vapaaksi ja UP käteen. 

Muutama kilometri mutkittelua ja jo paukahtaa haukku päälle. Passit paikoilleen ja karkko päälle josta taas Tikru kaveriksi (koska paikkakunnan omaa koiraa ei juuri siinä ole nopeasti saatavilla). Taas muutamat kiinteät haukut, hiivinnät ja karkot kunnes passissa paukahtaa. Tokko ja Maikku sattui pahasti nallen reitille.

 

Karhujahti Ruotsiin Åseleen ja Hammerdahliin

Loppu jahtiviikko menikin sitten ennemmän ja vähemmän tuoreempien jälkien perässä, kunnes viimein saatiin haukkuun nalle joka kesti haukussakin. Harmi vaan että naapurin puolella eikä pitkien neuvottelujen päätteeksi sitten kaatolupaa naapurin puolelle heltynyt. Tuli kuitenkin lupa taas karkoitella nallea omalle alueelle. 

Useammassa kohdassa nähtiin nallen jäljet ja välillä kävi nalle saattelemassa nuorempia koiria uusien eväiden tekoon takaisin lähes syliin saakka. 

Lopulta sai sitten jo pikkasen kuvaakin nallesta videolle:

Ei tännepäin, PERKELE

Tuon videon kun oikein tarkkaan katsoi, niin olihan sillä nallella pentukin hetkittäin mukana joten sekin jahti loppui sitten juuri kun olisi saatu nalle omalle alueelle.

Toinen jahtipäivä

Heti aamusta Piisi "sanoo" aamu pimeällä, heti kolmen jälkeen, heti autosta hypättyään kolmen tien risteyksessä, että tästä on nalle kulkenut. En meinää edes uskoa ensi silmäyksellä, mutta Vanha Rouva on niin vakuuttava että pakko uskoa. Nopea tarkastus pitkin tietä parisataa metriä kun selviää suunta kumpaan suuntaan nalle mennyt. Pikkunalle, reilu 10cm.

Piisi autoon ja Tikru jäljille ja sen arvaat minkäverran Piisi protestoi autosta, hänen karhu, hän sen jäljenkin löysi.

Tikru kuitenkin irti metsäautotielle ja sinne häviää pimeään. Reilun kilometrin tutka näyttää pitkin metsäautotietä mutta sitten tie päättyy ja pakko hypätä jämtinkin metsään kun ei ole kääntöympyrää ;-)

Muutama sata metriä metsän puolella ja jo pärähtää haukku soimaan. Niinkuin saattoi arvatakkin pikkukarhu ei haukkua kuuntele vaan välittömästi lähdetään kiitämään pitkin Ruotsin korpia. Muutama haukkusarja siellä täällä ja sitten jälki suuntautuu seuraavalle metsäautotielle. Vauhdista voi päätellä ettei Tikru ole muutaman pikkujoen ylityksen jälkeen ihan nallen kannassa pysynyt. Metsäautotien risteyksissä muutamia tarkastuksia ja sitten matka taas jatkuu. Lopulta metsäautotie päättyy ja Tikru suuntaa tien päädystä jyrkkään vaaraan... Ja pian taas haukku raikaa ja matka taittuu.

Muutaman kilometrin jälkeen Kimmo ilmoittaa että tien ylityksessä onkin hirven jäljet, kle.

Piisin kanssa paikalle avustamaan ja liinaamaan, samalla kun Kimmo saa Tikrun kiinni. Jälki tien päädystä suuntautuu isolle hakkuu aukealle joka on aivan täynnä tuoretta hirven jälkeä, eipä ihme että siitä sattui pitkäturpa tarttumaan Tikrun eteen.

Liinaamista vähän sinne ja tänne mutta varmaa jälkeä ei löydy. Lupaan Piisille että jos vielä löydät jäljen päästän sinut vielä nallen perään enkä hälytä heti nuorempia kehään.

Ei auta kuin lähteä reilusti laajemmalla kierroksella vetämään rinkiä ympärille. Tallaan Piisi hihnassa vaaraa kiertävää metsäautotietä kun Piisi yhtäkkiä oikein kiskaisee ojan puolelle ja suorastaan sanoo että tässä olis nallen jälki. Seuraan metsän puolelle vain reilun kymmenkunta metriä kun havaitsen heinikossa näkyvästä urasta että kyseessä onkin aamullisen nallen isoveli. Veto Piisillä on sen verran hyvä että sen pitemmittä jäljityksittä lasken Piisin irti.

Ilmoitan kavereille että jälki löytyi ja alan seurata tutkasta. Reilu kilometri ja niin haukku pärähtää aivan jyrkän vaaran päällä.... Ja tietysti naapurin puolelle. Haukku jää alussa aivan paikalleen harvaan männikköön, onpa itsevarma nalle.

Välittömästi aloitetaan soittoralli naapurialueen metsästäjille saadaanko lupa mennä yrittämään kaatoa kiinteästä haukusta. Normaalia Ruotsalaista "tiskuteeraamista" riittää varmaan pari tuntia, jona aikana haukku pikkuhiljaa valuu läheiseen suonotkelmaan. Lopulta tulee tieto ettei kaatoa saa yrittää vaan voimme yrittää "tyrkkiä" nallen omalle puolen.

Kimmo käy haukun luona hiukan karkoittelemassa ja lisäämällä samalla Lurun Piisin kaveriksi. No kyllähän se nalle lopulta lähti siirtymään kun Kimmo käy laskemassa avustajan kehään viidentoistametrin päässä haukusta ;-)

Karkko kiertelee muutaman kilometrin kunnes nousee isolle vaaralle ja jyrkän mäen puolessa rinteessä pärähtää jälleen kiinteä haukku päälle. Siirtelemme passit jahtialueen rajan tuntumaan ja lähdemme Jimmyn kanssa jahtialueen rajan suunnasta haukulle. Harvoin saa sellaista vuorikiipeilyä harrastaa karhuhaukulle mennessä, ihastelen, kun kiipeämme jyrkkää rinnettä vanhassa kuusikossa.

Haukkua on helppo lähestyä kun Piisi paukuttaa välillä toistakinsataa sanaa minutissa ja Luru säestää hiukan harvemmala tekstillä. UP näyttää etäisyydeksi 70 metriä haukkuun kun Jimmy erottaa puiden raosta tumman kohteen. Kiikarilla tarkennettuna siinä erottu selvästi karhun jyhkeä pää. Matkaa ja risuja liikaa edessä, joten eikun ison kiven suojassa eteenpäin. Lopulta matkaa 40 metriä kun kaatuneen puun rungon takaa kurkottaessa erottuu parimetrisen kiven päällä poikittain seisova jyhkeä nalle. Piisi paukuttelee viiden metrin päästä toiselta puolen ja Luru toiselta puolen.

Jimmy tähtää nallea mutta kuiskaa ettei näe koiria, odotan hetken ja kun näen huiskivät hännät toisen toisella puolen nallea, kuiskaan AMMU NYT.

PAM paukahtaa Jimmyn kivääri ja samalla vedän vielä itsekkin koukusta. Nalle putoaa kiveltä ja jää samantien kiven juureen eväkään värähtämättä. Onnittelut Jimmylle ja radion monofoni käteen ja tiedoksi passimiehille, KAATO. 

Kaadolla kuiskuttelenkinPiisin korvaan, melkein pikkutippa silmäkulmassa: "Tämä oli meidän viimeinen yhteinen karhu".... Niin ne vaan tulee annettua lupaukset rikottaviksi ;-)

 

 

 Piisi ottaa heti haukun jälkeen pienet palauttavt nokoset nallen kanssa.

Ensimmäinen jahtipäivä lyhyesti.

Hammerdahlin alueelta löytyi yksi yöllinen nallen jälki, jota useampikin koira yritti jäljitellä, mutta jälki hävisi hirvien jälkiin joita yllättäen löytyi Ruotsista.

 

 Karhujahti Venäjän Pitkärantaan 10 - 13.8.2017

Kolmen päivän retkellä Venäjän Pitkärantaan laskettiin liikoja höyryjä niin miehiltä kuin koiriltakin. Karhua retkellä pääsi kyydittämään niin Carola kuin Tikrukin, Piisi puolestaan tyrkkäsi villisikarjua.

Saaliina retkeltä kaksi nallea ja hiukan perittiin vanhojen velkojen korkoja.

Haavakko sikajahti Karhusjärvellä 8.7.2017

Rikun 458 oli tavoitellut possua kytikseltä mutta niin oli possu kadonnut pusikkoon, tietysti paikallisen lammastarhan tuntumaan, joka jo entuudestaan tiedettiin Kajolle aika houkuttelevaksi. Niinpä Riku hälytti Piisin jäljitystehtäviin.

Parin kilometrin liinaamisen jälkeen takavarmistuksena olleelta Tikrulta linkku auki. Heti seuraavasta pusikosta kajahtaakin haukku päälle. Eiköhän tuo ole jo aika huonolla hapella joten lasketaan Piisi vanhuskin varmistamaan ennen kuin mennään pusikkoon lopetusttamaan possua.  

Heti Piisin tultua työmaalle muuttuikin rytinä pusikossa sen malliseksi että ehkäpä ei possu ihan huonolla hapella olekkaan?

Pian kuitenkin tulee Rikulle paikka ja lopetus.

No ei se ihan possu ollutkaan. 130 kg ja 17 cm työkalut leuassa.

R.I.P Qakara 18.2.2015 – 21.4.2017
Viimeisenä muistona kuinka iloisesti lähdit 16 cm nallen perään kevätjahdissa ja kun pelikaverin tavoitit sieltä kilometrin päästä oli ilo kuunnella kuinka tykkäsit yhteisestä harrastuksestamme. 
Sitten paikalle saapui metsän toiset asukit, joiden kanssa meistä ei ikinä tule kavereita. Siihen päättyi lyhyt, reipas, yhteinen matkamme.
Isoja ja rauhallisia karhuja ”Kakaralle”.

 

19.3.2017 Cute Carolalla ja Diva Valos Atoksella kevät romanssi

Saappa nähdä, mutta ainakin karhut jo vapisee kun nuo yhdistelmät niiden korviin keväällä herätessä kantautuu. Niin tässä kuin Tikrun & Elmerin pentueessa kovien riistaverien lisäksi haettiin hyvää hakua ja uroksen puolelta hiukan rauhallisempaa haukun aloitusta... Ja ykkös kriteerinä oli kauhia kiinnostus karhua kohtaan.

Ei sitten onnistunut Carolan ja Divan romanssi ;-(

19.2.2017 Tikru astutettiin ja Hirvilahden Elmerillä

Tai ainakin yritettiin, saa nähdä sitten onnistuiko, Tikru on aika tiukka tyttö t.....n ja nalkkiin eivät jääneet ;-( mutta odotellaan.

Eipä sitten tullut sen enempää Tikrun ja Elmerinkään tulisesta romanssista.

23 - 27.2.2017 sikaretki Latviaan

Tutustumisretki Latvian sikajahtialueisiin ei nyt ollut niitä kaikkein helpoimpia. Ensin alueelle tiedustelijoina pari päivää pääjoukon edellä jahtimaille menneet Queen "Nelli" ja Quatro sai kumpikin tuntumaa sen verran Latvian sikoihin, että kummallakin oli tötteröt päässä ja takamus tikattuna.

No muu suku tuli sitten perässä kostoretkelle ja ei ainakaan tapiolle Latvian sikoja vastaan jääty. Mutta ei se helppoa ollut, ei lunta maassa eikä syöttöpaikkoja eikä riistakameroita, joten ihan muutaman kerran tuli harhauduttua "kerrijalkojenkin" perään.

No, kyllä siellä niin Piisin, Tikrun kuin Monsterinkin edestä jokunen sigu sai kostoksi kuulaa.

 

Tikru (ja Jussi) saatteli "pikkukarjun" Timon tulilinjalle.

 

 Jahtiretki Puolaan 5 - 9.1.2017 Puolaan

Välillä annettiin karvatassujen huilata kotona ja harvennettiin Puolan sika ja "keppijalka" kantaa Loppiasviikonlopun retkellä. 15 jahtimiestä, kolme jahtipäivää ja 93 kaatoa... tai taishan se pysähtyä se 94,kin? Tulihan sillä "sitikalla" sentään retken jahtikuninkuus ;-) 

 

9 kaatoa "Pinkillä" päivässä ja mitali tyrkyllä.       Possu ja "Pinkki"                 

30.12.2017 Ollin-haukut Kouvolassa

Tikru kävi hakemassa hirvikoekauden lopetuksen perinteisesti Kouvolassa KV Ollinhaukuissa. 4.sija 40 kovan koiran joukossa ei niin hirveästi hävettänyt, kun sentään löytöhaukku meinas hiukan karata ja antoi vain 6 pistettä. Loppu menikin sitten jo hiukan paremmin ja pistepussiin kertyi 94 pistettä.

Niin ja häpeää vähensi vielä se että koko kisan ykkönen oli Tikrun poika Supi-koira, 97,5 pisteellä ;-)

 

 

11.11.2016 Tikru SM-kisoissa Pieksänmäellä

Kaikki jotka kisoihin on päässeet on jo voittajia, ylistettiin jo kaikkien avajaispuhujien kommenteissa, mutta ei se paljon lohduttanut kun se viimeinkin löytynyt hirviemo starttasi heti löydöstä juoksuun, eikä kunnolla pysähtynyt koko päivänä. Onnittelut kuitenkin kisassa pärjänneille, olitte tänään(kin) parempia.

 

 4.11.2016 Tikru Etelän valinnoissa Heinolassa ja pikkuserkut sekä jälkikasvu Kaakon Kasvattajakisassa

Sattuipa aamulla yksinäisen vasan yöjälki Tikrun nokkaan, sitä pitikn kipitellä pitkälle naapuriryhmän alueelle ennen kuin ilkeämielinen ohjaaja/tuomariryhmä katkaisi jäljityksen. Kyllä se pieni hirvi olisi sieltä ennen pitkää pienelle koiralle löytynyt, tuumi Tikru.

Lopulta löytyi kuitenkin isompikin pitkäturpa haukuttavaksi, en tiedä kumpi olisi ollut parempi, tuo aamullinen vasa vai tämä hermoheikolta vaikuttanut äitihirvi. Oli ainakin pelikaveri koko erän niin varppaisillaan, että oli pari jalkaa koko ajan jo ilmassa ja kolmas raapi lähtökuoppia.

Kaikki alkutaipaleen karkot lähti ihan v....tta tulitikun paksuisen oksan katkaisulla. Sit kun oli haukkuajat ja uusintahaukut täynnä, pikkasen paksumpaa risua poikki ja juoksua riittikin sitten erän loppuun.

Tuloksena kuitenkin 95 pistettä ja Etelän-valintojen II tila sekä paikka Mestaritar otteluun Pieksänmäelle. 

Samaan aikaan nuorempi polvi oli kenneliä edustamassa Kaakon Kasvattajakisassa. Haukahduksia tuli useammallekkin hirvelle ja joukkueelle III tila seuraavilla tuloksilla:

Karhunkaatajan Odelia 71 pistettä ja KVA tulokset kasassa reilun 13 kk iässä. (No senäyttelytulos vielä puuttuu)
Karhunkaatajan Quatro 89 pistettä
Karhunkaatajan Supi 77,25 pistettä

 

28.10.2016 Qakara Juniorimestaruuskisoissa Kokkolassa & KVA

"Terve", moikkaa opastuomarimme Jukka edellisiltana sovitulla tapaamispaikalla koemaastossa ja jatkaa, "oli sitten eilen illalla siellä kaalimaalla oikein pieni ja hyvin juoksevalta näyttävä mullikka". Siinä samassa muuttui edellisiltana hiottu suunnitelma laskea "Kakara" reilun kilometrin päästä kaalimaata vastatuuleen. "No tuolla pitäis olla emä ja kakkoset, tuolla toiset ja tuossa ihan kylän ja maantien reunassa oli aamuhämärällä yksinäinen lehmä". Siinä lähtöasetelmat Junnumestaruuden tavoitteluun.

Oliko vika sitten liian rankassa Lapin "viimeistelyleirissä", vasta päättyneessä kiimassa, koko yön jatkuneessa sateessa vai onko vaan muuten niin paska koira? Mutta haku ei vaan onnistunut, eikä lehmiä löytynyt. Niinpä kun hakuaikaa oli vierähtänyt jo neljä tuntia, Kakara ajautui kumminkin jo aikaisemmin suunnitellun kaalipellon tuntumaan... Ja sitten syttyi taas täysin uusi koira, vai pitäisikö sanoa löytyi sama vanha Kakara...

Nyt täytyy noudattaa perinteitä, "ei meidän koirat osaa haukkua jos ei ole tulia tehty", kirves vasempaan käteen (siihen joka ei ole paketissa) ja ensimmäinen kolaus tervaskantoon. HAU... HAU, HAU vastaa kaiku, eikun sehän onkin Kakara joka julistaa hirven löytyneen ja koerän alkaneeksi.

Kestääkö tappisarvi paikallaan? Kestää ja tervakset syttyy ;-) Mikä onkaan siinä vaiheessa koiranohjaajan seuraava tehtävä, no tietysti korkilliset, että kestää paikallaan mutta sen jälkeen vuolemaan Hirvikoesääntökirjan määräysten mukaiset makkaratikut ryhmälle tietysti.

Siinä välissä tuomari on mittaillut löytömatkan ja niin vaan jää juuri ja juuri alle 0,8 km, joten niinpä voi unohtaa ne kiitettävät löytötehokkuudestakin ;-( Nyt sitten vai yritetään rypistellä ainakin ykkönen kasaan ja

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy