Karhunkaatajan kennel
Karhunkaatajan kennel


Kennel.fi

Karhunkaatajan Gisella           FI36306/17      s. 14.5.2017

Karhunkaatajan Gisella (FI36306/17)

   

Gisella on Karhunkaatajan Brightin ja Tarinakummun Uupeen kovan onnen pentu. Jahtisyksy 2018 alkoi lupaavasti, ensimmäinen karhukosketus mummo Tikrun ja isomummo Piisin pohjatöistä ja ”lelu rikki” heti parin kilometrin päräytyksen jälkeen. Seuraavalla treeniretkellä hakulenkeillä Gisella jäi auton alle ja etujalka poikki. Sen jälkeen kaikki, mikä pystyy menemään pieleen, myös meni. Koira-parka vietti ison osan parhaimmasta nuoruudestaan 1,6 x 1 m häkissä. Noin puolentoista vuoden ja neljän leikkauksen jälkeen vaihdoimme lääkäriä (siinä vaiheessa Gisellalle oli jo tilauksessa proteesi Kiinasta). Kesti operoi jalan: purki vanhat viritelmät, laittoi jalan oikeaan asentoon ja raudoitti jalan. Ei katkea nyt ainakaan siitä kohtaa, mistä oli poikki. Täysin uutta vastaava jalka ei silti ole, Gisella ravaa hieman ontuen.

Syksyllä sitten Gisellan kanssa metsälle. Pitkä sairausaika näkyi kieltämättä kuntopohjassa, toki se syksyn mittaan koheni. Takaiskuina tuli pari tassuvammaa, lasinsirpaleella tai vastaavalla pala pois anturasta, samasta jalasta, taas kuukausi sairaslomaa. Sitten metsää ja naulanreikä, tietysti samaan tassuun, mistä paranemiset otti oman aikansa. Yhden syksyn kokemuksen perusteella karhu kestää hirveä paremmin Gisellan haukussa. Lopulta vuoden viimeisenä päivänä onnea oli myös hirvikokeessa, tuloksena HIRV1. Kuntoakin oli syksyn mittaan tullut riittävästi, kun reilun 20 km haun jälkeen myös karkkomatkat täyttyi kevyesti ja korvat pysyi kuurona vielä eränkin jälkeenkin.

Gisella on osoittanut riistaverisyytensä. Pitkilläkään työskentelyillä ei isäntää tule ikävä, mutta muutaman kerran on isännä ehtinyt puolestaan tulla ikävä ja on pitänyt käydä kantamalla hakemassa väsynyt työmyyrä pois metsästä. Myös pitkät yksin häkissä vietetyt ajat ja erot muista koiristamme Gisella kesti hyvin. Erikoinen nuoruus näkyy lähinnä siinä, että edelleenkään toisten narttujemme ei kannata yrittää tulla samalle ruokakupille.

Vaikka hirvikoenäytöt ei todellakaan papereiden valossa näytä kaksisiltakaan, sen verran vahvan näytön riistaveristään ”Kovan onnen” Gisella on näyttänyt, että toiveissamme on saada pentuja Gisellasta.

Gisellan sairaskertomus.

8.2.2021 Gisella astutettiinkin Käpyahon Rikulla.

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy