NuoliETUSIVU

NuoliUUTISET

NuoliKOIRAT

NuoliKAADOT

NuoliHIRVIHAUKKUMESTARUUS

NuoliVIDEOT JA ESITYKSET

NuoliPENNUT

NuoliKUVAGALLERIA

NuoliTAIPPARIN LÄPÄISSEET

NuoliKOESÄÄNTÖJÄ

NuoliPRESS

NuoliVIIHDE

NuoliVIERASKIRJA

NuoliMETSÄSTYSMATKAT

NuoliLINKKILISTA

NuoliIN ENGLISH

NuoliVUOLASVIRTA

 

 

Koirat - FIN KVA FIN MVA Palavarin Donna


FIN33370/98 PALAVARIN DONNA

Muistoissamme Donna 15.5.1998 – 22.5.2010

Palavarin Donna syntyi Ukkoteeren Raikun ensimmäisestä pentueesta ja oli Karhunkaatajan kennelin kantanarttu. Donna oli Palavarin Suskin ja Raikun pentu, mikä ensimmäisiä tarkoituksella jalostettuja karhuverisiä yhdistelmiä. Myöhemmin Donnasta syntyikin lukuisia karhua haukkuvia pentuja.

Donna oli koko ikänsä kennelin aliarvostetuin karhukoira ja toimi Raikun ja Jääkärin varjossa. Donna oli erinomainen jäljittäjä, joka oli tehokas löytäjä vanhallakin karhun jäljellä. Viimeisenä jahtikautenaan, syksyllä 2009, Donna kaivoi jokaisella irtipäästökerrallaan karhun haukkuun, vaikka samoilta alueilta oli jo haetettu ns. paremmillakin karhukoirilla.

Donna työskenteli useilla karhunkaadoilla Raikun ja Jääkärin kanssa yhteistyössä.

Donnan ensimmäinen noin tunnin mittainen hirvityöskentely tapahtui 6 kk ikäisenä. Haukussa oli todella aggressiivinen emä vasoineen. Hirvilehmä komensi Matinkin puuhun pariin kertaan. Tämä huono ensimmäinen kokemus hirvistä näkyi Donnan työskentelyssä pitkään tämän jälkeen.

Karhutaippareita Donnalla on kaksi: ensimmäinen hylättiin, koska siinä karhu kiipesi puuhun ja arvostelu oli tämän vuoksi lopetettava.

Donna oli äärettömän ystävällinen ihmisille ja pikkupennuille. Ulkomuoto Donnalla oli erinomainen, parhaana saavutuksena näyttelysaralta Donnalla oli Kuusankosken vuosikokouksen näyttelyn voitto.

 


Niin tällä, kuin monella muullakin karhunkaadolla Donna sai tukea hakutyöskentelyn jälkeen Jääkäriltä ja muilta jahtikavereilta.


Donna tapahtumien keskipisteenä 12 v syntymäpäivänään, viiden sukupolven keskellä.

Donnan näyttelyt

Donnan kokeet

Donnan pentueet

Donnan sukutaulu


 
Matti Myllynen | +358(0)40 5081693 | matti@karhunkaatajan.com | Rastaankatu 13  53850 Lappeenranta  Finland              Kaakon Nettipalvelu